Egy pár évvel ezelőtt, láttam egy nagyon jó ötletet és gondoltam anyák napjára pont jó is ajándéknak. A tervezéssel és a kivitelezéssel nem is volt probléma, csak az ajándék elszállításával.

Az elkészítés nagyon egyszerű.

Szükség van hozzá pár darab agyag cserépre, egy kis festékre, egy menetes szárra (vagy rúdra, ki  hogy ismeri), virágföldre és virágokra, és egy kis betonra.

Ha mindent beszereztünk, fessük le a cserepeket, és hagyjuk megszáradni. Közben a menetes szárat tegyük bele a legnagyobb cserépbe, és betonozzuk bele ( a cserepet kb félig öntöttem betonnal ). 

Várjuk meg, amíg a beton megköt ( kb 1 nap ), azután beleültetjük a virágokat. Ráhúzzuk a cserepeket a rúdra és mindegyikbe teszünk egy-egy virágot.

Néhány tapasztalat, amit a következő virágtartónál másképp fogok csinálni:

  • mivel agyagcserépről van szó, festés előtt érdemes vagy alapozó festékkel vagy lakkal lekenni, mert mikor víz éri, a cserép magába szívja azt, és mint a legfelső cserépen is látszik, foltos lesz a festés
  • így is nagyon jól nézett ki, viszont nem kell ennyi cserép. Azért tettem ennyit, mert nem volt otthon éppen senki, aki a menetes szárat elvágta volna nekem kisebbre
  • jó minőségű virágföldet tegyetek bele, mivel ferdén vannak a cserepek, leszalad róla a víz locsoláskor, ha nem issza el a föld azonnal 

Azért nem adtam oda édesanyámnak, mert olyan nehéz lett, hogy nem bírtam felemelni. Kevesebb cseréppel biztosan szállítható is. Viszont így nem féltem, hogy egy kis szél majd eldönti. 

Érdemes még most elkészíteni, igaz még több mint egy hónap van anyák napjáig, mert addigra a virágok "belakják" a cserepeket. Ezeket a képeket akkor készítettem, mikor elkészült a remekmű, viszont egy hónappal később már sokkal szebb volt.

Jó munkát hozzá!