Akkor csokitortát kell készíteni. 

Az elkészítés igazán nem bonyolult, sokkal inkább időigényes. Az ötlet karácsonyról származik, viszont bármilyen alkalomra jó lehet egy kislánynak, akinek a csokitorta a kedvence. Mivel a fa alá mégsem tehettem be egy cukrászdai csokitortát, ezért elkezdtem gondolkodni, hogyan lehetne mégis ez az ajándék. 

Szerintem elég jól sikerült a projekt kivitelezése, az öröm is megvolt, tehát a feladatot maximálisan elvégeztem. 

Az elkészítéséhez szükség van:

  • barna filc anyagra
  • hímzőfonalra
  • tömítő anyagra ( ami lehet vatta, vagy egy puha rongy amit csíkokra vágunk )
  • a tetejére díszítésnek: gombok, fonalból pompomok

A szabásminta megrajzolása igen egyszerű. Egy műanyag tálat körberajzoltam, majd kivágtam ollóval. Háromszor félbe hajtottam, így kaptam egy nyolcad szeletet a körből. Ez lett a tortaszelet alja és teteje. 

Minden szelethez ki kell vágni a filcből az alját és a tetejét, és az oldalát. Az oldala egy téglalap lesz. A rövidebbik oldal a tortánk magassága, a hosszabbik pedig a szelet két széle (ez attól függ mekkora kört rajzoltunk). A szelet "hátulját" akkor szabtam ki, mikor kitömtem az elsőt. Az egyik oldala a torta magassága itt is, viszont a másik oldala, a szelet külső széle.

Ha kiszabtunk mindent, nincs más hátra, mint varrni. A képen jól látszik, hogy a tortaszeletet melyik oldaláról tömtem ki.

Néhány óra varrás és pár begörcsölt ujj után, szépen sorakoznak a szeletek.

Még mielőtt kitömnénk a szeleteket, érdemes a díszítést rátenni. Így sokkal egyszerűbb. 

És már kész is a tortánk!

Jó munkát hozzá!